Άρωμα Άρη με Αλεξανδρή και Τσαλδάρης

ARI 1306

Βαγγέλης Αλεξανδρής και Δημήτρης Τσαλδάρης βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου στην σχολή εκμάθησης καλαθοσφαίρισης ΗΟΟΡ του Γιώργου Μασλαρινού προσθέτοντας την δική τους σφραγίδα στους μέχρι σήμερα επισκέπτες της.   Αμφότεροι ο τεχνικός του Άρη και ο διεθνής γκαρντ του Άρη φρόντισαν να προσκαλέσουνε τους μαθητές – παίκτες της HOOP σε ένα από τα αμέσως επόμενα παιχνίδια της ομάδας στο Αλεξάνδρειο χωρίς δεύτερη σκέψη ενώ με γνώμονα την πλούσια εμπειρία τους μοίρασαν τις συμβουλές τους πριν απαντήσουνε στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν.

 

Με την παρουσία δε 62χρονου τεχνικού του Άρη ο «τίγρης» έγινε ο πρώτος προπονητής που πέρασε το κατώφλι της σχολής εκμάθησης καλαθοσφαίρισης ΗΟΟΡ του Γιώργου Μασλαρινού με τους δύο να θυμήθηκαν την προ δεκαετίας κατάκτηση του Κυπέλλου Saporta με το Μαρούσι την αγωνιστική περίοδο 2000-2001.

ARI 1323

«Ο κόουτς Αλεξανδρής είναι ο πρώτος προπονητής που επισκέπτεται την σχολή μας και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό γιατί πριν από δέκα χρόνια είχαμε πανηγυρίσει σε μία ιδιαίτερη στιγμή της καριέρας μας την κατάκτηση του Κυπέλλου Saporta με το Μαρούσι. Είχαμε κατακτήσει όλοι μαζί ένα Κύπελλο που δεν το περίμενε κανένας και αποτελεί ένα παράδειγμα ότι μέσα από την σκληρή δουλειά όλα μπορούνε να γίνουνε», τόνισε ο ιθύνων νους της σχολής εκμάθησης καλαθοσφαίρισης ΗΟΟΡ, Γιώργος Μασλαρινός, παρουσιάζοντας στους μαθητές – παίκτες της τον Βαγγέλη Αλεξανδρή δίνοντάς του τον λόγο.

Ο «τίγρης» απευθυνόμενος στους μαθητές – παίκτες της HOOP τους υποσχέθηκε καταρχήν πως: «Θέλω να σας υποσχεθώ ότι θα ξανάρθω και θα ξαναπαίξουμε», και συνέχισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κοντά σας. Στην σχολή ΗΟΟΡ που επικεφαλής της είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες στην καριέρα μου ο Γιώργος Μασλαρινός, που τον παρακολουθούσα από όταν αγωνιζότανε στο παιδικό τμήμα του ΒΑΟ, και είμαι σίγουρος ότι θα μάθετε καλά τα μυστικά του μπάσκετ.

Είμαι χαρούμενος όμως ότι βρίσκομαι και κοντά σε νέα παιδιά όπως εσείς που είστε το μέλλον της κοινωνίας μας και του αθλήματος του μπάσκετ. Ενός αθλήματος που δίνει ερεθίσματα εντός και εκτός γηπέδου. Ωστόσο αν θέλετε να πετύχετε κάτι στην ζωή σας θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ και το βράδυ όταν θα ξαπλώνετε να κάνετε όνειρα τα οποία να επιδιώξετε να τα κάνετε πράξη. Όπως έκανα κι εγώ κερδίζοντας στην καριέρα μου τίτλους ως παίκτης και προπονητής μέσα από την σκληρή καθημερινή δουλειά».

Ο Γιώργος Μασλαρινός στην συνέχεια παρουσίασε στους μαθητές – παίκτες της σχολής εκμάθησης καλαθοσφαίρισης ΗΟΟΡ τον Δημήτρη Τσαλδάρη με τον οποίο είχανε βρεθεί συμπαίκτες για μία αγωνιστική περίοδο στον Πανελλήνιο. Ο διεθνής γκαρντ του Άρη στα πρώτα του λόγια θυμήθηκε: «Με την παρουσία μου εδώ θυμάμαι τον εαυτό μου πριν από 20 χρόνια να είμαι στην θέση σας.

ARI 1342

Βλέπω στα πρόσωπά σας τον εαυτό μου και όπως εγώ έτσι και σε σας σας εύχομαι να κάνετε όνειρα στην ζωή σας και να κοιτάξετε το πώς θα μπορέσετε να τα εκπληρώσετε ακούγοντας τους γονείς σας για να γίνεται καλοί άνθρωποι αλλά και δουλεύοντας καθημερινά. Χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να παραμελήσετε τα μαθήματά σας στο σχολείο».

Μετά από σχετική ερώτηση για την ηλικία στην οποία ξεκίνησε το μπάσκετ ο Τσαλδάρης απάντησε με ειλικρίνεια: «Άργησα. Ήμουνα 11-12 χρονών οπότε κάποιοι από σας είστε πιο τυχεροί», έχοντας ως μπασκετικό πρότυπο: «Τον Μάικλ Τζόρνταν και Ντράζεν Πέτροβιτς», και παραδέχθηκε: «Οι πιο σημαντικές διακρίσεις στην καριέρα μου τις είχα με τον Άρη αγωνιζόμενος στην Ευρωλίγκα», ενώ για τον πιο δύσκολό του αντίπαλο: «Είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης που πρόκειται εξάλλου και για έναν από τους καλύτερους αμυντικούς».

Η σκυτάλη πέρασε και πάλι στον Βαγγέλη Αλεξανδρή που τους συμβούλεψε: «Σημασία δεν έχει το πόσες ώρες κάνεις ένας παίκτης προπόνηση την ημέρα αλλά η διάθεση που δείχνει στην διάρκειά της και μετά το τέλος της με τον Δημήτρη (σ.σ. Τσαλδάρη) να αποτελεί παράδειγμα. Ακόμη σημασία για μένα δεν έχει μόνο το αν ένας παίκτης θα βάλει 20 πόντους σε ένα παιχνίδι αλλά και η άμυνα που θα παίξει και οι δουλειές που θα κάνει συνολικά μέσα στο παρκέ».

Σε ερώτηση δε για τον Νίκο Γκάλη ο τεχνικός του Άρη θυμήθηκε: «Είχε έρθει στην Ελλάδα το 1979 όταν είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα με τον Άρη. Είχε πολύ μεγάλη ικανότητα στο σκοράρισμα αφού μπορούσε με 1.000 τρόπους να στείλει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι ενώ ήταν και εξαιρετικός πασέρ».

Κι όσο για το Αλεξάνδρειο ο «τίγρης» υπογράμμισε: «Όλα τα γήπεδα με κόσμο είναι δυνατές έδρες. Το Αλεξάνδρειο όμως λόγω της ιστορίας του αλλά και των παικτών που έχουνε αγωνιστεί σε αυτό εκπέμπει σεβασμό ενώ και το γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι μία δυνατή έδρα. Το σημαντικό όμως είναι να μένετε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι όπου και αν αγωνίζεστε χωρίς να επηρεάζεστε από την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί γιατί η απόδοσή σας θα είναι η καλύτερη απάντηση σε ότι μπορεί να ακούσετε».

Αμφότεροι Βαγγέλης Αλεξανδρής και Δημήτρης Τσαλδάρης πριν αποχωρήσουνε πήρανε μία μπάλα της σχολής εκμάθησης καλαθοσφαίρισης ΗΟΟΡ του Γιώργου Μασλαρινού με ένα ζεστό χειροκρότημα από τους μαθητές – παίκτες της ΗΟΟΡ στους οποίους ο διεθνής γκαρντ του Άρη μοίρασε αυτόγραφα.

ARI 1368